Welke leasevorm past het beste bij u?

Voor een vast bedrag per maand weet u precies waar u aan toe bent

Leasen bij Alewijn Ott

Leasen is hot. U hoort de hele dag niet anders op de radio, vooral over private lease. Het is echter niets nieuws, want 69% van de auto’s die u ziet rijden is op de één of andere manier gefinancierd. Bespreek hoe u erover denkt, juist als er zorgen zijn of twijfels.

Ook een occasion kan bij ons worden geleased. Voor een vast bedrag per maand weet u precies waar u aan toe bent en zo kunt u vaak een jongere auto rijden, met alle bijbehorende voordelen. Het bedrag op de bankrekening kan dan voor andere zaken worden gebruikt. U heeft keuze uit grofweg drie leasevormen:

Financial lease (zakelijk):
U spreidt de betaling over maandelijkse termijnen en wordt aan het einde van de looptijd automatisch eigenaar van de auto. Door te kiezen voor een aanbetaling en een slottermijn wordt uw maandbedrag verlaagd. De auto staat bij uw onderneming op de balans.

Operational lease (zakelijk):
Alle autokosten kunnen in een maandbedrag worden geïntegreerd. Hierbij kunt u denken aan rente, afschrijving, onderhoud, verzekering en belasting. Doordat uw bedrijf geen eigenaar wordt en alleen betaalt voor het gebruik van de auto, houdt u kapitaal beschikbaar voor beter renderende investeringen. Wij zullen u graag informeren over maatwerk oplossingen.

Privé lease, persoonlijke lening, huurkoop, doorlopend krediet:
Ook wanneer u geen eigen bedrijf hebt, is het mogelijk om de auto in maandelijkse termijnen te betalen. Een aanbetaling is meestal niet nodig, maar door een auto in te ruilen of toch een aanbetaling te doen verlaagt u het maandbedrag. Voor particulieren is een pallet aan financieringsvormen beschikbaar, allemaal goed aan te passen aan persoonlijke wensen en omstandigheden. De strenge regelgeving rond financieren is ervoor om u als consument te beschermen tegen de gevaren van financieren boven uw macht. Voor een professioneel en onafhankelijk advies brengen wij u in contact met een gecertificeerd intermediair / financieel dienstverlener die snel en discreet werkt.

Private lease, ook iets voor u?
Deze veelgehoorde vorm van financieren lijkt het meeste op een zakelijke full operationeel lease: u wordt géén eigenaar van de auto, maar betaalt een bedrag per maand waar alles in zit, behalve brandstof.
Een vanafprijs die overzichtelijk lijkt kan wel een valkuil zijn. Omdat private lease vrijwel enkel op nieuwe auto’s kan worden afgesloten is het risico voor de maatschappij natuurlijk laag. De kosten voor wegenbelasting en verzekering staan redelijk vast, vormen daarom voor u geen verrassing, maar zijn toch echt in het maandbedrag opgenomen. Omdat u de auto na de afgesproken looptijd terug moet brengen en dan het contract stopt, profiteert u niet van de restwaarde die de auto nog heeft. Maak een goede berekening van de mogelijke kosten en weeg dit af tegen het maandbedrag.  Benieuwd of u het beter in eigen beheer kan houden? Neem gerust contact op.

Een écht goede autoverzekering
Bij elke auto, maar zeker ook één die is aangeschaft middels een leaseconstructie, is een goede autoverzekering met de juiste dekkingsvoorwaarden onontbeerlijk. Bijvoorbeeld een verzekering met een vier jaar aanschafwaarderegeling bij total loss of diefstal.
Rekent u even mee? De lease- of financieringsvorm loopt bijvoorbeeld 48 maanden. Het maandbedrag is opgebouwd uit rente en aflossing, echter het rentedeel is in het begin veel groter dan het aflossingsdeel. Mocht u onverhoopt de auto na, zeg, twee jaar plat rijden, dan is het openstaand saldo in de financiering zeer waarschijnlijk hoger dan de dagwaarde die een standaard verzekering uitkeert. Ter verduidelijking: uw auto staat financieel gezien onder water. Vervolgens moet u een nieuwe auto kopen én de verloren auto nog afbetalen. Niet de wenselijke situatie, nietwaar?
Autobedrijf Alewijn Ott heeft veel ervaring met BOVAG Autoverzekeringen en is gemachtigd om samen met u te kijken naar de mogelijkheden en bijbehorende premies.

Let op: geld lenen kost geld!

Zo’n 250 occasions op voorraad

 • Zeer uitgebreid aanbod
 • Objectief en vakkundig advies
 • Bovag garantie
 • Uitgebreide service pakketten

Bekijk onze occasions

Andere mogelijkheden om de auto te financieren
Alewijn Ott helpt u verder

Maak uw wensen kenbaar en laat u informeren door één van onze adviseurs. Er is vaak meer mogelijk dan u denkt.

Naam:

E-mail adres:

Jouw bericht:

Welke leasevorm past het beste bij u?
Alewijn Ott helpt u verder

Een laag maandbedrag zegt niet per sé alles over de kosten van een financiering. Kies niet voor de eerste de beste aanbieder maar bespreek uw situatie en kies voor maatwerk.
O ja; 0% rente bestaat natuurlijk alleen bij hele lieve (groot-)ouders…

 • null
  Private lease

  Alles in één abonnement voor uw auto. Compleet, doch kostbaar.

 • null
  Gunstige tarieven

  De ontwikkelingen op de kapitaalmarkt maken dat financieringsproducten vaak actiematig zijn.

 • null
  Snel informatie

  In veel gevallen kunnen wij voor u een berekening maken van maandlasten. Maar ook via de financieringsmaatschappij kunt u snel schakelen.