logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Hoelang mag ik proefrijden?

Lees na het bekijken van dit antwoord ook even het antwoord op de vorige vraag “Wat moet ik meenemen bij een proefrit?”. Er staat vast nog nuttige informatie voor je in.

De auto van je keuze zetten wij graag klaar voor een testrit. Sterker nog: als het zou kunnen zouden we het verplichten. Dat klinkt misschien een beetje lachwekkend, maar je kostbare aankoop verdient wel de nodige aandacht. Door proef te rijden ga je de auto anders beleven en komen misschien zaken aan het licht die aandacht vragen. Er kan een rammeltje opvallen, of een speaker die twijfelachtig doet – je weet maar nooit. Het is altijd beter om de zaken die je opvielen vóór aflevering te bespreken en op te lossen, dan dat je achteraf weer tijd moet maken om onze werkplaats te bezoeken.

Je krijgt de auto die je hebt uitgekozen mee op de bekende groene handelaars kentekenplaten. Zo is de auto tijdelijk verzekerd en mag voor een testrit gebruikt worden gedurende de openingstijden. Nu hebben wij wel heel veel auto’s op voorraad, maar geen 100 setjes groene platen. Dus is de tijd dat je de auto kunt proeven in principe gemaximeerd op een halfuur. Om in die tijd een uitgebreide indruk te krijgen van de auto hebben we een route uitgestippeld zodat je van alles tegenkomt: stadsverkeer, 80 kilometerwegen, dorpsverkeer, rotondes en stuk snelweg waar je 100 km/h mag. Weet je de weg in de omgeving van Alkmaar? Dan kun je natuurlijk zelf een route bepalen.

Tip: Denk om je snelheid en andere verkeersregels! We sturen bekeuringen altijd door naar degene die ze eerlijk verdiend heeft…

Het rijden met handelaarskenteken heeft nog andere restricties. Zo mag je met de auto:

niet parkeren / de auto verlaten
geen mensen vervoeren
niet de landsgrenzen passeren
geen spullen vervoeren
geen passagiers in en uit laten stappen

We kunnen je verzekeren dat de bekeuringen niet mals zijn.
Heb je speciale wensen ten aanzien van de proefrit? Maak het kenbaar bij één van de verkopers bij Alewijn Ott en dan kunnen we altijd bespreken of er mogelijkheden zijn.

Gallery Image 1

Andere vragen over verkoop

Wat is een BTW auto?

next.svg

Wat is een marge auto?

next.svg

Heeft elke auto garantie?

next.svg

Kan ik garantie bijkopen?

next.svg

Blijft de fabrieksgarantie geldig?

next.svg

Wat moet ik meenemen bij een proefrit?

next.svg

Hoe krijg ik een kenteken van een auto op mijn naam?

next.svg

Waarom staat er niet bij elke auto een NAP logo?

next.svg

Waarover gaat de WLTP?

next.svg
  • footer_phone.png
  • footer_mail.png
  • footer_map.png
  • footer_whatsaap.png
Morgen Internet - Zorgeloos website