logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Waarom staat er niet bij elke auto een NAP logo ?

Het bekende NAP logo springt in het oog bij de occasions die je worden aangeboden. Het geeft aan dat er een logische opbouw aan kilometers in de historie van de betreffende auto is. Bij elke vrijwaring, tenaamstelling, APK keuring en beurt wordt de kilometerstand geregistreerd en doorgegeven aan de RDW. Het NAP logo komt automatisch bij een occasion te staan met een logische opbouw in kilometers, wij hebben daar geen invloed op.

Wanneer er ooit een foutief getal is ingevoerd (en niet gecorrigeerd is), vervalt de logische opbouw van kilometers en krijgt het NAP certificaat de melding ‘onlogisch’. Uit de staat van de auto en het volledige overzicht kunnen we goed opmaken of we met een eerlijke auto te maken hebben. Een ingevuld onderhoudsboekje kan hierbij ondersteunen. De RDW kan bij een degelijke, uitgebreide onderbouwing een correctie doorvoeren.

Het bewust terugdraaien van kilometertellers is bij wet verboden sinds 2014.

Een andere, zeer belangrijke reden voor het niet tonen van een NAP logo is een importverleden van een auto. Auto’s die eerder gebruikt zijn in een ander land dan Nederland kunnen, vanzelfsprekend, een uitstekende historie hebben maar zullen nooit het NAP logo erbij krijgen. In zo’n geval zie je (afhankelijk van de website) de melding: ‘geen oordeel’.

De melding ‘geen oordeel’ wordt ook weergegeven wanneer er in het verleden een kilometerteller is vervangen en dit door de betreffende werkplaats is doorgegeven aan de RDW.

Gallery Image 1

Andere vragen over verkoop

Wat is een BTW auto?

next.svg

Wat is een marge auto?

next.svg

Heeft elke auto garantie?

next.svg

Kan ik garantie bijkopen?

next.svg

Blijft de fabrieksgarantie geldig?

next.svg

Wat moet ik meenemen bij een proefrit?

next.svg

Hoelang mag ik proefrijden?

next.svg

Hoe krijg ik een kenteken van een auto op mijn naam?

next.svg

Waarover gaat de WLTP?

next.svg
  • footer_phone.png
  • footer_mail.png
  • footer_map.png
  • footer_whatsaap.png
Morgen Internet - Zorgeloos website