logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Wanneer moet ik mijn versnellingsbak laten spoelen

Je stelt zich deze vraag wellicht om dat je de term bak spoelen eens hebt horen vallen of getipt bent om de versnellingsbak te laten spoelen naar aanleiding van een klacht.

Het flushen of spoelen wordt gedaan bij auto’s met een automatische versnellingsbak. De automaten worden doorgaans gebruikt zonder dat daar verder naar omgekeken wordt, het gesloten systeem beschouwt men dan als zelf verzorgend. De voorgeschreven intervallen voor het vervangen van de versnellingsbakolie liggen meestal ver uit elkaar, bovendien wordt dan de automaatbakolie of ATF olie slechts vervangen. Achtergebleven olie en vuil blijven dan in de bak achter. Je kunt je voorstellen dat er nogal wat gebeurt in een versnellingsbak. Motoren die steeds meer kracht leveren en versnellingsbakken die steeds vloeiender voelen en met meer verzetten zijn uitgevoerd -soms met wel 9 trappen- zijn echt van deze tijd. Slijtage aan de tandwielen en veroudering van de gebruikte versnellingsbakolie zorgt langzaam maar zeker voor vervuiling en afzetting in de bak, waardoor deze uiteindelijk minder goed functioneert.

Als de auto wat ouder wordt of veel gereden heeft kan de automatische versnellingsbak zelfs eigenschappen gaan vertonen die hinderlijk zijn voor het comfort of storingen veroorzaken. Om te voorkomen dat er uiteindelijk een versnellingsbakrevisie nodig is, kan het dus verstandig zijn om je automaatbak te laten spoelen. Wanneer er reeds een defect in de versnellingsbak zit kan het spoelen of flushen niet als permanente oplossing gezien worden en moet er gekeken worden naar de mogelijkheden van een revisie.

Het schakelen gebeurt bij een automatische transmissie hydraulisch en daarom is de juiste kwaliteit olie van het grootste belang. Zo blijft het tandwielstelsel van je automatische versnellingsbak ‘smooth’ en foutloos functioneren en kom je niet op een dag voor de hoge kosten van een revisie te staan.

Over de noodzaak en kosten van het spoelen van de automatische transmissie in jouw auto kan onze receptie je alles vertellen. Neem contact op met de receptie van Alewijn Ott.

Gallery Image 0

Andere vragen over werkplaats

Doet Alewijn Ott het onderhoud van alle automerken?

next.svg

Wanneer moet de distrubutieriem vervangen worden?

next.svg

Wanneer moet ik mijn accu vervangen?

next.svg

Wanneer moeten de banden van mijn auto vervangen worden?

next.svg

Hoelang gaat een accu mee in een hybride auto?

next.svg

Is een metallic lak sterker dan een uni lak?

next.svg
Gallery Image 1

Andere vragen over verkoop

Wat is een BTW auto?

next.svg

Wat is een marge auto?

next.svg

Heeft elke auto garantie?

next.svg

Kan ik garantie bijkopen?

next.svg

Blijft de fabrieksgarantie geldig?

next.svg

Wat moet ik meenemen bij een proefrit?

next.svg

Hoelang mag ik proefrijden?

next.svg

Hoe krijg ik een kenteken van een auto op mijn naam?

next.svg

Waarom staat er niet bij elke auto een NAP logo?

next.svg

Waarover gaat de WLTP?

next.svg
  • footer_phone.png
  • footer_mail.png
  • footer_map.png
  • footer_whatsaap.png
Morgen Internet - Zorgeloos website