logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Wat is een Private lease?

Private Lease is de nieuwe mode. Regelmatig zul je de term tegenkomen in advertenties en commercials, gepresenteerd als 'dé oplossing voor uw mobiliteitsprobleem'.

Waar zakelijk al jaren een full operational leaseconstructie wordt toegepast voor bijvoorbeeld werknemers met een auto-van-de-zaak, is diezelfde manier van een auto financieren nu ook toegankelijk geworden voor de particulier. Naast de financiering van de auto is in één samengesteld maandbedrag eveneens het volgende opgenomen:
-Rente
-Afschrijving
-Verzekering
-Houderschapsbelasting (v.h. wegenbelasting)
-Reparatie en onderhoud
-Banden
-Administratiekosten
-Managementkosten
-Vervangend vervoer
-Dongel
De totale som van deze ingrediënten in de private lease vorm bevat een aantal zaken die je normaal niet meeneemt in de berekening van je autokosten. Tenzij je partner je administratiekosten in rekening brengt natuurlijk… En hoewel je één maandbedrag betaalt zul je ook bij private lease de wegenbelasting moeten betalen, al lijk je deze misschien cadeau te krijgen.
Op de vraag ‘Private Lease, iets voor u?’ is eerlijk gezegd geen eenduidig antwoord te geven. Het niet financieren van een auto is absoluut de voordeligste manier van een auto aanschaffen. Er zal een situatie denkbaar zijn waarbij het aangaan van een private lease constructie gunstiger is dan een persoonlijke lening of huurkoop lening, maar maak een goede som van tevoren.

TIP: een Private Lease overeenkomst zorgt voor een BKR registratie van 5 x de prijs van de auto!

Vergelijk daarbij niet je huidige auto-situatie met een situatie waarbij je een private lease aangaat, maar vergelijk de auto die je wilt met zichzelf. Met andere woorden: kijk wat de auto in private lease kost, wat hij met een andere financieringsvorm kost en wat hij zonder financieringsvorm kost. En houd rekening met het belangrijkste: bij private lease huur je als het ware een auto, je hebt géén restwaarde en mag hem na de afgesproken looptijd alleen nog terugbrengen. Wanneer heb jij voor het laatst iemand een auto cadeau gedaan? De leasemaatschappij zal je met open armen ontvangen!

Ga je een twaalf jaar oude auto vervangen door een nieuwere, dan zul je in de regel altijd minder onderhoudskosten kwijt zijn, zuiniger rijden, etc. Kortom: maak de juiste som, of vraag hier hulp bij.

Gallery Image 2

Andere vragen over betaling

Wat is het rentepercentage in een financiering?

next.svg

Hoe kan ik een auto financieren?

next.svg

Wat is jullie rekeningnummer?

next.svg

Kan ik ook contant betalen?

next.svg

Kan ik ook met cryptomunten betalen?

next.svg

Hoe werkt online een auto reserveren?

next.svg
  • footer_phone.png
  • footer_mail.png
  • footer_map.png
  • footer_whatsaap.png
Morgen Internet - Zorgeloos website