APK

Plan hem tijdig in!

De verplichte APK keuring

Er komt een dag dat een auto voor de APK moet verschijnen, de Algemeen Periodieke Keuring. Het moment daarvoor is afhankelijk van de soort brandstof, het gewicht en de datum van eerste tenaamstelling van het kenteken. Het is een strikte keuring op alle onderdelen van het voertuig die essentieel zijn voor de verkeersveiligheid en het milieu. De keuring is een momentopname en derhalve geen garantie dat uw auto over, zeg, een halfjaar nog steeds veilig is om mee te rijden. Goed onderhoud aan de auto blijft dus eveneens belangrijk.

 

 

De APK Reminder: lekker makkelijk

Door hier op gratis APK reminder instellen te klikken kunt u makkelijk een herinnering instellen waarmee u tijdig een bericht krijgt voor het maken van een afspraak. U zult direct een bevestiging ontvangen in uw inbox.

Zo bent u altijd op tijd voor het maken van een afspraak en voorkomt daarmee een bekeuring.

Aanbieding

Wilt u eerst weten wat een APK voor uw auto kost? Bel 072-5405900 of vul hieronder het terugbel formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug over de meest aantrekkelijke aanbieding.

Goede vragen van klanten over de APK

Het beste antwoord is: 2 maanden. Dan blijft de datum voor de keuring namelijk gelijk staan aan de huidige, alleen dan 1 of 2 jaar verder natuurlijk. Ook handig om te weten als u werkzaamheden verwacht en eerst een prijsopgaaf van de voor de APK noodzakelijke reparaties wenst, teneinde een besluit te kunnen nemen tussen herstellen of een andere auto uitzoeken.

Het beste antwoord is: niet! U mag hem alleen nog rechtstreeks naar ons bedrijf rijden om de keuring te laten plaatsvinden. Behalve een boete riskeert u een onverzekerd ongeval.

Ook al zet u de auto in uw garage, als de auto 2 maanden over de APK vervaldatum is en het kenteken staat op uw naam, dan ontvangt u post van het CJIB. U hoeft daarvoor dus niet geflitst of aangehouden te worden.

Indien u de auto verkocht of ingeruild heeft vóór de APK vervaldatum dan kunt u met uw vrijwaringsbewijs bij de RDW aantonen dat u niet degene bent die de bekeuring verdient.

Hebt u zelf een goede vraag? Vul het contactformulier in of bel onze werkplaats op 072-5405900

Zo’n 250 occasions op vooraad

 • Zeer uitgebreid aanbod
 • Vooraf gecontroleerd
 • Objectief advies
 • Géén verplichte afleverkosten

Bekijk onze occasions

APK voor alle auto’s en lichte bedrijfswagens
Lees 3 voorbeelden van controlepunten

 • null
  Profieldiepte van de banden

  De minimale profieldiepte voor de APK is 1,6 mm. Ons advies: vervangen bij 2,5 mm.

 • null
  Staat van de remmen

  Belangrijk is bijvoorbeeld de verdeling van de remkracht over de wielen, de staat van de leidingen en eventuele roestvorming door weinig gebruik.

 • null
  Ophanging en vering

  Gekeken wordt naar de staat van zogenaamde ashoezen, en of er bijvoorbeeld geen veren gebroken zijn. Soms gebeurt dit zonder dat u het direct merkt.

Naam:

Telefoon:

Terugbelverzoek voor de afdeling