Winterbanden, zomerbanden, all season banden

Veiligheid, voor minimale kosten

Vele banden met korting

Door de grote omzet in autobanden kunnen wij de meeste merken banden met hoge korting aanbieden.
Uiteraard de bekende merken als Michelin, Goodyear en Continental, maar ook een minder bekend merk dat goede kwaliteit levert gaan we niet uit de weg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een merk als Apollo.

Alle techniek achter banden is wetenschap. Want hoe weet je nou zeker of een band juist is voor je auto? Je hebt er echt een specialist voor nodig. En wat is nou de juiste bandenspanning voor uw auto? Het heeft invloed op het rijcomfort, maar ook op belangrijke zaken als brandstofverbruik, slijtage en wegligging.

Twijfelt u aan de staat van uw banden of dat ze nog wel op de juiste spanning staan? We controleren het graag voor u, zonder afspraak. En, omdat we geen lucht verkopen: zonder kosten natuurlijk.

Wanneer zijn mijn banden versleten en aan vervanging toe?

Een belangrijke vraag. Om ten eerste een beeld te krijgen van wat een band voor u doet, kunt u een A4-tje in vieren vouwen. Nu ziet u hoe klein het contactoppervlak is dat elke band met de weg heeft. Bij droog weer, maar ook bij mist, regen, sneeuw, bij 100km/h de afrit nemen, een noodstop terwijl u op een file afstormt…
Een band met goed profiel voert, bij 2 mm. water op het wegdek en 120km/h, zo’n 10 liter water per seconde af. Dus na een halve minuut hebt u een bad vol.
Het minimum aan profieldiepte is wettelijk gesteld op 1,6 mm. Het advies is echter om vanaf 2,5 mm. de banden te gaan vervangen.

Het wisselen van zomer- en winterbanden wordt ook in Nederland steeds meer een standaard handeling. Het betere contact met de weg en de kortere remweg in de verschillende seizoenen is inmiddels voldoende bekend. En voor de kosten hoeft u het niet te laten, immers als u de winterbanden gebruikt slijten de zomerbanden niet en vice versa.

bandenmach-ron

Lichtmetalen velgen of stalen wielen
Wanneer u ook meteen kiest voor extra wielen, dan hebben uw mooie lichtmetalen velgen ook niet te lijden van de winter en blijven ze langer mooi. Bovendien is het wisselen veel gemakkelijker en zijn de kosten daarvoor dus ook lager. Graag informeren wij u over de beste aanbiedingen. Wij monteren zowel lichtmetalen velgen als stalen wielen voor elk type auto.

Internet netto prijzen
Door de grote omzet in banden kunnen wij de banden veelal tegen internet prijzen leveren, maar dan wel met de service van de- en montage, balanceren en opslag.

Bel onze werkplaats: 072-5405900 (en houd de maat die nu op uw banden staat bij de hand), of vul het formulier rechtsonder in en wij bellen u terug voor een scherpe aanbieding voor banden en/of velgen.

Zo’n 250 occasions
op voorraad

 • Zeer uitgebreid aanbod
 • Objectief advies
 • Vooraf gecontroleerd
 • Géén verplichte afleverkosten

Bekijk onze occasions

Bandenopslag

Het opbergen en slepen van seizoenbanden bleek voor velen bezwaarlijk. Daarom hebben wij speciaal voor onze klanten een ruimte beschikbaar waar de banden, onder de juiste condities, kunnen worden opgeslagen.

Bovendien staan uw gelabelde banden klaar op de afgesproken dag en worden de gedemonteerde banden weer netjes voor u opgeborgen.

Onze bandenherberg; wel zo makkelijk.

Naam:

E-mail adres:

Jouw bericht:

Alle soorten winter- en zomerbanden
Alewijn Ott helpt u verder

Welke banden passen het beste bij mijn auto? Wat is het verschil tussen een A-merk of een B-merk autoband? Moet ik per sé op runflat banden blijven rijden? Is een all season band voldoende voor de wintersport? Waarom maken mijn banden zo’n lawaai? Voor ons een dagelijkse bezigheid, geen vraag is teveel!

 • null
  Zomer en winterbanden

  Rij extra veilig in de winter en geniet van minder slijtage in de zomer.

 • null
  Gunstige tarieven

  Welke banden u ook nodig hebt, we kunnen snel leveren en gelukkig tegen scherpe prijzen.

 • null
  Uitgebreide bandenopslag

  Voor € 15,- per seizoen houden wij uw banden warm en u de berging opgeruimd.