Airco

Voorkom een verrassing op vakantie en plan een controle in

Airco reiniging

Om een gezond klimaat in de auto de houden is het noodzakelijk dat er regelmatig onderhoud aan de airconditioning wordt uitgevoerd. Door het condenseren hopen zich bacteriën op in de airconditioning, die naast een vervelende geur ook tot een aandoening aan de luchtwegen kan leiden. Door regelmatig de airco te laten reinigen blijft het lekker fris en gezond in uw auto.

Airco onderhoud

Wanneer de airco niet meer doet wat er van verwacht wordt, is het tijd om hem na te laten kijken. Wij zijn er in gespecialiseerd om met de juiste apparatuur een goede diagnose te stellen. De ene keer kan worden volstaan door de airco op druk te brengen, de andere keer is er meer aan de hand. U krijgt vooraf een prijsopgave.

De nieuwste auto’s worden, om milieutechnische redenen, geleverd met een airco die gebruik maakt van een nieuw type koudemiddel: R1234yf. De speciale samenstelling zorgt uiteindelijk voor een lagere CO2 uitstoot, maar functioneert voor u als gebruiker niet anders dan het (tot) nu gebruikte R134A vulmiddel.

Onze werkplaats heeft er wel een extra machine voor aangeschaft, omwille van de investering zal niet elke collega garagist u van dienst kunnen zijn.

Het testen van de werking van uw airco is in te plannen bij onze werkplaats, voor het afpersen en onderhouden van de airconditioning in uw auto maken we graag een prijsopgaaf afhankelijk van het type. Let op: de capaciteit voor deze werkzaamheden is zeer beperkt, plan het alstublieft tijdig in.

airco-app

Aircoservice bij Alewijn Ott

 • Zowel R134a als 1234 koudemiddel
 • Gecertificeerde medewerkers
 • (Airco-)service voor alle merken
 • Flexibele planning

Bekijk onze occasions

Lees 3 tips voor een juist gebruik

 • null
  Zet ‘m niet te koud

  Maak het verschil tussen de ingestelde temperatuur en de buitentemperatuur niet groter dan 5 graden. Het wordt evengoed lekker koel en de lucht wordt ook minder klam, maar zonder dat u verkouden wordt.

 • null
  Gebruik de airco ook bij lage buitentemperaturen

  Door het gebruikmaken van de airco onttrekt u vocht aan de lucht, dus op een regenachtige dag zijn beslagen ramen zo schoon. Het regelmatig gebruiken is ook nog eens beter voor het systeem.

 • null
  Houd uw airco gezond

  Het interieurluchtfilter en koolstof- / pollenfilter vangen veel viezigheid op. Door op voorgeschreven momenten de filters te laten vervangen houdt de airco u ook gezond.

Naam:

E-mail:

Telefoon:

Terugbelverzoek voor de afdeling